Skip to Main Content

Web of Science: כללי

סרטוני הדרכה

חיפוש מתקדם (Advanced Search)

מה זה Cited Reference Search 

Impact Factor

Web of Science מדריך בעברית ל

המאגר Web of Science הוא כלי מחקר רב תכליתי, המאפשר גישה למידע אקדמי איכותי. הגישה למאגר פתוחה למנויים בלבד, וקישור למאגר נמצא בקטלוג HUfind אליו מגיעים מאתר הספרייה באמצעות חלונית החיפוש. אפשר להיכנס אליו מכל מחשב באוניברסיטה ומחוצה לה דרך oneHUJI (פרטים באתר אגף המחשוב)

main page

המאגר כולל כמה תתי מאגרים:

  • Web of Science Core Collection (מ-1965 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים במדעי הטבע, מדעי החברה ומדעי הרוח.

  • Biosis Citation Index (מ-1926 ואילך) – אינדקס מרחיב למדעי החיים ולמחקר ביו-רפואי המכסה מחקר פרה-קליני וניסיוני.

  • Biosis Previews (מ-1990 ואילך) – מכיל הפניות למחקרים ביו-רפואיים, ומחקרים במדעי החיים, פטנטים, כנסים וספרים.

  • CABI: CAB Abstract (מ-1910 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים בחקלאות, מדעי הסביבה ומדעי החיים.

  • KCI Korean Journal Database  (מ-1980 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים אינטרדיסיפלינריים, שפורסמו בקוריאה. המאגר מנוהל ע"י קרן המדע הלאומית של קוריאה.

  • MEDLINE (מ-1950 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים במדעי החיים, ביו-רפואה וביו-הנדסה, בריאות הציבור ורפואה.

  • Preprint Citation Index (מ-1991 ואילך)  – מכיל הפניות לגרסאות preprint של מאמרים בתחומי המדעים, מדעי החברה ומדעי הרוח.

  •  ProQuest – Dissertation and Theses Citation Index(מ-1637 ואילך) אינדקס המכיל בתוכו ציטוטים של עבודות גמר ותזות. האוסף הוא המוקדם והמרוכז ביותר בעולם.

  • SciELO Citation Index (Scientific Electronic Library Online Citation Index)  (מ-1997 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים במדעים, מדעי החברה והרוח מתוך כתבי עת open access אשר פורסמו באמריקה הלטינית, פורטוגל ודרום אפריקה.

  • Zoological Record  (מ-1995 ואילך) – מכיל הפניות למאמרים שעוסקים בביולוגיה של בעלי חיים, גזעים חדשים ועוד.

המאגר מכיל מידע על מאמרים מדעיים ואפשר לחפש בו מאמרים מדעיים לפי נושא, כותר, מחבר, קבוצת מחקר, הארגון אליו שייך המחבר, שנת פרסום ועוד, אך לא לקבל את המאמר המלא. כדי לבדוק האם המאמר המלא זמין בקטלוג HUfind יש ללחוץ על הקישור 

לאחר שהתחברנו למאגר באמצעות oneHUJI, נוכל לבחור להשתמש בתת מאגר מסוים, או בכולם יחד (All Databases). ברירת המחדל של המאגר היא תת מאגר Web of Science Core Collection.  הבחירה תלויה בנושא בו אנו מעוניינים ובהיקף החומר הדרוש לנו.

 

אפשר לחפש במאגר לפי פרמטרים שונים. נדגים חיפוש לפי מילים מנושא (Topic)

אם נרצה, לדוגמה, לאתר מידע על זיהום קרקע (soil contamination) ופוספטים (phosphate) מעודכן מחמש השנים האחרונות, נחפש כך:
soil contam* AND phosphat* in Topic
Latest 5 years in Publication Date
ניתן להוסיף שדות לחיפוש לפי הצורך.


שדה החיפוש Topic מחפש מאמרים לפי כותר (Title), תקציר (Aabstract) ומונחי מפתח (Author keywords & Keywords Plus). שימוש בכוכבית (*) מאפשר לנו לקבל את כל המילים המתחילות או מסתיימות באותיות שהקלדנו.
למשל, אם נכתוב pharm* נקבל ברשימת התוצאות התייחסות גם למילים כגון: pharmaceutical, pharmacology, pharmacist, pharmacy
אם נכתוב *phosphate נקבל ברשימת התוצאות התייחסות גם למילים כגון: Triphosphate, monophosphate .

לוחצים על כפתור החיפוש Search ומקבלים את רשימת התוצאות

מתקבלת רשימה של מאמרים העונים לדרישות החיפוש. מצד שמאל אפשר לראות את מספר התוצאות שבהם מופיעות המילים שביקשנו, ושהתפרסמו בחמש השנים האחרונות .

כך נוכל לערוך ולארגן את התוצאות: התוצאות מסודרות לפי רלוונטיות (ברירת המחדל). ניתן למיין את התוצאות גם לפי תאריך (מהחדש לישן או מהישן לחדש), ציטוטים (המס' הגבוה ראשון או המס' הנמוך ראשון), המחבר הראשון או שם כתב העת, ועוד. האפשרויות מופיעות תחת Sort by.

 

כדי לצמצם את התוצאות אפשר לחפש מילה נוספת רק בתוך התוצאות בתיבת החיפוש Search within results או להגביל את המאמרים לתחומים ספציפיים באמצעות 'Refine'. אפשר לצמצם את החיפוש לפי קטגוריות שונות, כגון: תחומי מחקר, נושאים, מחברים, גופים מממנים, סוג הפרסום, כנסים, שפות, ארצות ומקומות. לדוגמא, אם נרצה להגביל את תוצאות החיפוש שלנו למחקרים שנכתבו במוסדות מחקר איראניים, בשדה Countries/Regions-נבחר ב – Iran ואחר כך נלחץ על Refine. שימו לב שקיימת אפשרות לצמצם את התוצאות לפי המדינה שנבחרה אך אפשר גם לבחור שלא להכליל מדינה ספציפית בתוצאות החיפוש.

אפשר גם לצמצם את החיפוש גם לפי תחומים (Research Areas). למשל: נבחר מאמרים מתחום הטוקסיקולוגיה (toxicology):

לוחצים על הקישור  ובמידה והאוניברסיטה מנויה על כתב העת, מקבלים קישור למאמר האלקטרוני ולמידע על הכרכים המודפסים. לחיצה על הכותר המודגש תביא אותנו לרשומה המלאה ולפרטים נוספים על המאמר.

מסך זה כולל מידע נוסף על המאמר: השפה, התקציר (אם יש), פרטים על המחברים ועל

  • מספר הפעמים שהמאמר צוטט (Times Cited)
  • מאמרים אחרים באותו נושא (Related Records)
  • רשימת המקורות של המאמר (Cited References)

אופציות שכדאי לשים אליהן לב הן Times Cited ו-Cited References. אופציות אלו מאפשרות לנו לאתר מאמרים נוספים באותו נושא דרך מערך הציטוטים וההפניות, שהרי בד"כ מאמרים מצטטים מאמרים אחרים שעוסקים בנושאים דומים.

פלט תוצאות : אפשר להדפיס, לשלוח במייל או לשמור את התוצאות, לפי האפשרויות בתחתית דף התוצאות